Tags

Related Posts

Share This

Pusan International Contemporary Art Festival

SHOW ME WITH YOUR HANDS-KOREA
collage of videostills from video installation,
Lambdaprint 2000

3″ min single channel video and installation with 3 projections and sound.

 “Show me with your hands”

Den Amerikanske A 10 pilot viser manøvre for luftkamp og bombning. Luderen og hendes datter flyver sammen ud i det blå? Show me Korea er optaget på og omkring den Amerikanske Osan Air Force Base i Syd Korea after år 2000. Herudover er der optaget uden for Soul international airport. Korea, såvel syd som Nord blev bombet til Sweitser ost under koreakrigen, flyvning er forbeholdt milit¾ret og luftfarts selskaberne. Luftrummet over hele landet er et stort militært operations område. Og VFR flyve kort skal rekvirers gennem dem Det Amerikanske forsvarsministerium. Militære og kommerciele interesser har besat luftrummet men forhindre det folk i at flyve? Som et lille antropologisk flyve projekt fører jeg projektet videre i andre lande.

I forbindelse med at jeg havde forsøgt at få FR flyve kort til landet havde jeg opdaget at det er defence ministeriet i USA der udgiver og bestemmer hvem der kan få sådanne kort. Der er 2 flyve skoler for private. Den ene ligger på Osan AFB…her skal man være indskrevet på basen for at flyve… og være Amerikaner eller gift med en. Den anden er flyveskolen for Landets to nationale luftfartselskaber. Jeg havde ganske kort tid til optagelserne og der var derfor ikke tid til at indhente tilladelser. Jeg ville have filme lokal befolkningen uden for basen samt fat i et par Amerikanske bombe og jager piloter. Problemet var at jeg ankom lørdag aften…Uden tilladelse til at gå ind på basen var jeg henvist til byens 22 natklubber heraf 18 strip klubber.

De arbejdende piger var såde og hjalp… for hvordan finder man en jager pilot uden flyverdragt mellem 2000 andre unge mænd? Det lykkedes at finde en flyver bar og et par piger sørgede for at ungersvendene dukkede op søndag morgen kl. 10 i flyverdragt med tømmermænd. Så vi kunne filme. De alm Koreaner der optræder er alle mennesker der arbejder i hotel/bar miljøet omkring basen. Optagelserne i lufthavnen i Soul blev noget forstyrret af sikkerhedsvagterne…no photo!… Forst gav en stewardesse sig under stor overtagelse dernæst var der en gammel Korean Air kapt. som beordrede sin styrman til at optrådte for mig.

simone

Show Me Copenhagen: