Power kvinder

spider sisters#1

På udstillingen viser Simone Aaberg Kærn fotocollagen: Spider Sisters #2  C-print, 120 x 245 cm, 2008 samt video.

 

PowerKvinder! – når kunst flytter grænser

Særudstillingen byder på viltre, vilde og livsglade kvindelige kunstnere med Power gennem 150 år. Disse kunstnere har markeret sig både kunstnerisk og i samfundsdebatten og derfor kan deres kunst inspirere os. Udstillingen viser, hvordan kvindelige kunstnere har bidraget til udvikling af nye former for billedsprog, og samtidig søgt efter sammenhæng mellem deres kvindelige verden, identitet og samfund.

Forholdet mellem køn, identitet og kunst er til evig debat – kom og oplev hvordan fire kvindelige samtidskunstnere: Lilibeth Cuenca Rasmussen, duoen Randi & Katrine, Simone Aaberg Kærn og Kirsten Justesen – går i dialog med museets egen samling af kvindelige kunstnere.

Med særudstillingen vil kunstmuseet gerne præsentere kvindelige kunstneres gennemslagskraft og evne til gennem kunstens udtryk – at flytte på vedtagne grænser.

Udstillingen åbnes med en performance af Lilibeth Cuenca Rasmussen. Derefter vil Torben Elsig-Petersen, Kultur- og Borgerserviceudvalget give udstillingen et par ord med på vejen.

Venlig hilsen VejleMuseerne – Kunstmuseet Flegborg 16-18 7100 Vejle

Udstillingen varer fra 24. august 2013  frem til 16. marts 2014 Søndag 25. august kl. 14 tilbyder kunstmuseets overinspektør Nina Damsgaard en introduktion til udstillingen. Læs mere om foredrag, arrangementer mv. på hjemmesiden vejlekunstmusem.dk

spider

 

På den aktuelle udstilling Powerkvinder! Når kunst flytter grænser viser Kærn værket Spider Sisters, et C-print fra 2008 på 120 x 245 cm, der afbilder tre uniformsklædte kvindelige piloter. De tre ‘heltinder’ er ikke anbragt på nogen piedestal, men man skal alligevel se opefter. Deres positurer er næsten typisk maskuline, som de står og skuer over bjergtinder, men det direkte blik og smil fra den midterste pilot skaber nærvær og inviterer beskueren ind. Måske opfordres der dermed til respekt for piloterne, og samtidig til – som piloterne gør – at løfte blikket fra jorden og op i et uendeligt og ubegrænset himmelrum.

Værket peger tilbage på den græske mytologis tre gratier, der var gudinder for ynde og glæde og blev æret som frugtbarhedsgudinder. Dette synes tillige tematiseret i Kærns værk, da den midterste pilot synes gravid. Centralt i værket ses et ovalt symbol med en edderkop. Edderkopper danner net(værk) og flere arter sikrer deres udbredelse efter en god ynglesæson, når de unge edderkopper med vindenskraft flyver til nye bosteder. Fænomenet kaldes flyvende sommer.

Tilsvarende udbreder Simone Aaberg Kærn Fortællinger, der foregår i luftrum, der kan være underlagt krig, politik og prestige, men også i et ubegrænset himmelrum, hvor de største drømme kan udfolde sig og i Simone Aaberg Kærns værker blive til kunstneriske budskaber om frihed, lighed og søsterskab.

Uddrag af artikel der er udarbejdet i samarbejde mellem KUNSTEN.NU og Vejlemuseerne – Kunstmuseet.

 

spider sisters#2

Spider Sisters #1 Simone Aaberg Kærn 2008